شیمی

شیمی و تمامی موارد مربوط به آن

شیمی

شیمی و تمامی موارد مربوط به آن

آرسنیک محبوب جنایتکاران

واژه آرسنیک تقریبا به مترادف کلمه سم تبدیل شده است. قدیمی ترین مورد استفاده از آرسنیک به عنوان سم به سال 55 میلادی بازمیگردد. در فرانسه ی قرن هفده، آرسنیک سفید (As2O3) به نام "گرد میراث بری" شناخته می شد.علت استفاده وسیع از این ماده به عنوان سم بازمیگردد به برخی خصوصیات آن، چون فراوان ودردسترس بودن، قیمت ارزان و این حقیقت که As2O3ترکیبی بی بو و بی مزه است. درقرن نوزدهم و پس از کشف شدن روش های مطمئن در تشخیص آرسنیک، استفاده از آن به عنوان سم به نحو چشم گیری کاهش یافت.

علی رغم سمیت شناخته شده آرسنیک، محلول (% 1) از پتاسیم آرسنیت (K3AsO3) یا همان محلول فاولر به مدت 150 سال به عنوان ماده ی دارویی برای درمان بیماری های گوناگون کاربرد داشته است. محلول داناوان (آرسنیک تری یدیدAsI3) و محلول دوالاژین (آرسنیک تری کلریدAsCl3) نیز برای درمان بیماری های رماتیسم، آرتروز، مالاریا،سفلیس، سل، دیابت و جلوگیری از سرایت بیماری خواب کاربرد داشته است. کاربرد دارویی آن امروزه به شدت کاهش یافته و به موارد حاد انگلی محدود می شود. آرسنیک بصورت طبیعی در خاک، سنگ، آب، هوا، گیاهان و بدن جانوران یافت می شود.
ترکیبات معدنی آن عبارتند از:(As2O3, FeAsS, AsS, As2S3) . هر چند آرسنیک عنصری چند آلوتروپ به رنگ های خاکستری، زرد و سیاه دارد، ولی تنها فرم خاکستری آن که جامدی شبه فلز، بلورین و شکننده است، پایدار می باشد. سالانه حدود 100000تن آرسنیک در جهان تولید می شود که عمده ی آن محصول جانبی در استخراج فلزاتی چون مس، سرب، کبالت و طلاست. آرسنیک تری اکسید ترکیب تجاری عمده ی آن است و از کاهش آن با کربن، آرسنیک عنصری به دست می آید.
عمده ی مصرف آرسنیک به عنوان نگهدارنده چوب است و درصد کمی نیز در کشاورزی (به عنوان کشنده ی آفت و علف هرز) و صنعت الکترونیک مصرف می شود. آرسنیک فوق خالص (%99/999) درتهیه گالیم آرسنید و اینیدیم آرسنید که در ساخت نیمه رساناها و لامپ های LED و سل های خورشیدی استفاده می شود کاربرد دارد. سایر زمینه های مصرف آن عبارتند از: گلوله های تفنگ های ساچمه ای، آینه ، شیشه و لیزر.
آرسنیک ماده ای سرطانزاست که تنفس آن موجب سرطان ریه و تماس آن با پوست موجب سرطان پوست می شود. همچنین صدمات جدی به روده و کبد وارد می کند.در زمان حکومت ملکه ویکتوریا، خانم ها مقدار خیلی کم آن را با سرکه و گچ مخلوط کرده و می خوردند تا به اصطلاح پوستشان روشن شود وبتوانند ادعا کنند که هرگز در مزرعه کارنکرده اند!
نظرات 1 + ارسال نظر
سعید چهارشنبه 28 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 15:47 http://www.2regard.tk

اطلاعات بسیار مفیدی بود.
با تشکر از زحمات شما .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد